25.9.12

De garnalenboot


niet zeeziek geweest!
morgen the whole story :)

Laptop panne... garnalen verhaal komt er aan maar met een beetje vertraging...

21.9.12

Er valt iets te winnen!

Drukke tijden bij de yummyblogsisters! Deze week voor het eerst ons boek in handen gehad, een bijna niet te beschrijven gevoel en nu nog altijd beetje natrillend van excitement. Vanmorgen zijn er grote dozen vol boeken in onze gang geplaatst, de flyers vliegen de deur uit en vandaag lanceren we dan ook nog eens onze nieuwe website, waar je ALLES kan op terugvinden en is deze blog verhuisd!

Kan je nog volgen? Wij amper, deze week voelde het net alsof we in een film leven. Maar wel happy druk hoor, een grote smile op ons gezicht van 's morgens tot 's avonds (en ik denk zelfs in onze slaap ook).

Vanaf nu dus geen t-alamenthe meer in ons blogadres maar de volle deyummyblogsisters.com! En om deze verhuis te vieren met jullie schrijven we een wedstrijd uit om een prachtig JOSKE te winnen van WIT + GOED!


WIE IS JOSKE?
Joske is een wit tafelkleed voor twee. Die tête à têtes met je geliefde gaan er nu nog pikanter uitzien met het rood of wit corsetlint dat twee witte tafelkleedjes in prachtig katoen verbindt. Kijk vooral naar de tip die Wit + Goed erbij geeft!

WIE IS WIT + GOED?
Wit + Goed is het Belgisch design label van Veerle Dobbelaere, actrice en ontwerpster en Karen Van Winkel, fotograaf en cupcake master. In hun flagshipstore in de Volkstraat 28, Antwerpen en in 24 andere verkoopspunten in Vlaanderen en Nederland (check site) vind je unieke stukken om je tafel prachtig te decoreren met een vleugje poëzie. Elk stuk dat ze verkopen heeft een verhaal.

Hoe kan je dit prachtig tafelkleed winnen? Like onze Facebook pagina en share deze post op jouw Facebook wall. Maandag 24 september wordt de winnaar getrokken.

Toen wij Joske zagen, dachten we direct aan een puur wit risotto recept. Misschien wil jij Joske wel iets meer pit geven, vertel ons hier op de blog hoe Joske jullie kan inspireren en maak een extra kans om te winnen.

Ons Joske recept 
Risotto met gele en groene courgette recept

voor 4 personen
300 gr arborio rijst
7 dl groentenbouillon (heet)
1 ajuin
scheut olijfolie
scheut witte wijn
1 gele en 1 groene courgette, geraspt
1 citroen (voor zeste en sap)
handjevol muntblaadjes
fijgeraspte Parmezaanse kaasRasp de courgettes en zet ze eventjes opzij.
Stoof een fijngesneden ajuintje in wat olijfolie tot de stukjes glazig zien
Voeg de rijst toe en laat de rijstkorrels even meebakken tot die ook beginnen te glanzen
Giet er de scheut wijn bij en laat de rijst hier in koken tot de wijn bijna verdampt is.


Voeg nu de hete groentebouillon pollepel per pollepel toe. Altijd wachten toe het vocht is opgenomen door de rijst en dan een nieuwe pollepel toevoegen, eventjes onderroeren maar niet blijven roeren!
Laat de rijst zijn werk doen...
Na de eerste pollepel mag je er de geraspte courgette ook aan toevoegen en ietsje later de zeste van de citroen. Helemaal op het einde strooi je er de munt bij en nog enkele kneepjes versgeperst citroensap.
De rijst moet zo ongeveer 20 minuten koken in totaal - op een laag vuurtje. Het kan zijn dat je nog wat bouillon over hebt, maak je risotto zeker niet te nat.
Haal van het vuur en laat nog eventjes staan met een deksel op.
Afwerken met fijngeraspte Parmezaanse kaas en een stevige draai van de pepermolen

Buon Appetito!


15.9.12

SigneersessiesZaterdag 27 oktober 2012
Standaard boekhandel Gent, 10u30

November 2012 
Boekenbeurs Antwerpen
Donderdag 1 November 14u-15u
Zondag 4 November 14u-15u
Zaterdag 10 November 14u-15u

Donderdag 15 November
Ladies Night, Eurotuin Ophasselt

Zaterdag 24 November
Standaard Boekhandel Leuven

6.9.12

Over hoe het allemaal begonnen is...

Iris

Vandaag geen dubbele donderdag maar een stukje bij Jamie Oliver Magazine NL over hoe het allemaal begonnen is. Een verhaal met een vliegtuig, een zus die graag naar de kringwinkel gaat en enkele palmboomstranden die niet zo belangrijk bleken te zijn.

En waarom ik deze week al dagen op wolkjes loop dankzij deze foto:


Morgen brengt de postbode mijn cadeau :)

4.9.12

Antartica op onze tafel

Een tijdje geleden hebben we een mooi cadeau gekregen, twee borden ontworpen door Wout Bru. Of hij daar nu een pottenbakkerij heeft achter zijn sterrenrestaurant in de Provence zijn we nog niet kunnen achterhalen maar de witte keramiek past perfect bij onze all green curry.
Pittig gerecht op een puur bord!

Serax heeft vorig jaar drie bordencollecties uitgebracht die ontworpen zijn door drie sterrenchefs: Peter Goossens, Wout Bru en Michel Bras.
Het servies van Wout Bru heeft een assymetrische lijn die refereert naar de ligging van Antartica tegenover de aardas en was oorsponkelijk gemaakt voor de Belgische onderzoeksbasis op Antartica. Een bord met een verhaal op onze tafel!

 


2.9.12

Bloggers op restaurant

We staan in De Standaard Magazine dit weekend in een artikel over bloggers op restaurant!Herken je de Parijse bistrostoeltjes? Nu staat de fotograaf ook eens op de foto dankzij yummyblogsis Els :)
Kijk ook eens naar