25.6.12

Geroosterde kikkererwten en feta salade


Die lekkere geroosterde kikkererwten van gisteren zijn ook heel smakelijk in een salade met feta kaas en munt. Vinden wij toch. 
En je hoeft deze salade niet extra te kruiden, de geroosterde kikkererwten hebben al genoeg kruiden.Makkelijk kan ook :)

24.6.12

De eerste van de zomer cocktails!


Dit was ons eerste weekend vrij sinds februari. Naast de was en strijk vonden we dat het ook wel eens tijd was voor een 'celebration cocktail'! Deze week is alle materiaal voor ons boek binnengeleverd en zoals de uitgever zei, nu is het lastige wachten tot de eerste proef lay-out, we houden onze adem in. Bij wijze van spreken anders konden we deze heerlijke cocktail niet drinken.

Zoals beloofd vanaf nu elke week een zomer cocktail! De eerste is een easy one, maar zo lekker! Van drinken krijg je honger, dus bij elke cocktail een hapje... we starten ook met een gemakkelijke maar gevaarlijke: hier kan je niet van afblijven!

We vieren vanavond met een Cointreau Tonic, vorige maand voor het eerst gedronken op een Cointreau Cuisine tasting en verbaasd dat we dit nog niet eerder gedronken hebben - we moeten echt wel wat meer buiten komen.
Gin tonic watch out, there is a new kid in town!

Voor Cointreau tonic heb je enkel een fles Cointreau en een fles tonic nodig en als je echt je best wil doen, een limoentje. Ideaal recept voor de virgin cocktail maker. Tegen het einde van de zomer kunnen we hopelijk een beetje meer ingrediënten aan, blijven oefenen!Cointreau cocktail
1 hoog glas vullen met 40 ml Cointreau
pers halve limoen uit in glas
vul aan met tonic en ijsblokjesVoor het hapje gaan we kikkererwten besprenkeld met olijfolie in de oven zetten ...voor een lange tijd: pas op, ondertussen kan je al een paar cocktails opdrinken, best eerst het hapje maken.

Er bestaan veel recepten voor geroosterde kikkererwten, maar deze vonden we bij Steamy Kitchen.
Morgen alles over hoe je dit knapperig hapje in een salade kan omtoveren!
Geroosterde kikkererwten
Een blik kikkererwten goed wassen met koud water (tot alle bubbles weg zijn) en laten uitlekken
Velletjes die loszitten verwijderen
Dep de kikkererwten droog met keukenrol
In een bakblik bekleed met bakpapier de kikkererwten verspreiden en besprenkelen met olijfolie
Wrijf de olie over al de kikkererwten en verwijder nog loszittende velletjes
Laten roosteren op 200° gedurende 30-35 minuten, tot ze knisperend zijn
Kruiden met zeezout, paprikapoeder en komijn. Ras al Hanout of Garam Masala kruiden zijn ook lekker.
Laten uitlekken op een keukenrol
Serveer in kommetjes17.6.12

De week van voor de lens te staan


De dag begon zo:


Make-up


Hair

Net zoals de caran d'ache dozen toen we kindjes waren:
De held van de dag:Elnett moment terug thuis:


 
 

en we werken verder... met een glaasje rood bij de hand :)7.6.12

5.6.12

Groot nieuws!Er is iets wat we jullie nog niet verteld hebben, maar waar de overdaad aan Instagram foto's wel al naar verwezen heeft: small stars, big project...
Wij zijn een KOOKBOEK aan het schrijven!! Toen we met de blog begonnen, hadden we nooit durven dromen dat we hier gingen eindigen en plots voelt het ook als een begin.

Ja, een boek. Van ons. Twee zussen. Die schrijven en koken en fotograferen en stylen en tussendoor ook nog naar de winkel gaan, de afwas doen en strijken.
Het is een ongeloofelijk opwindend en spannend project en de laatste vijf maanden hebben we elkaar constant in de arm moet knijpen. Echt een boek. Met hoofdstukken en inhoudstabel. We gaan nog niet alles verklappen, maar dat komt nog wel. Nu eerst nog wat doorwerken zodat het allemaal op tijd af is. Zeiden we al dat het spannend is?

De laatste maanden hebben we feitelijk constant gewerkt aan recepten ideeën, alles uittesten in de keuken, grote foto shoots op lokatie en kleine foto shoots thuis op de keukentafel. Het is intens geweest, maar we hebben ook al ontzettend veel plezier gehad - en lekkere dingen geproefd! Eén ding staat vast: het zal een boek worden dat met heel veel liefde en vriendschap gemaakt is.

We hebben jullie heel lang doen wachten op een blogpost die wat meer was dan een Instagram foto, maar binnenkort beginnen we er weer aan met heel veel nieuwe idëeën om over te schrijven: we gaan terug op stap, we krijgen enkele gekende en nieuwe gastbloggers op bezoek, er staan enkele verrassende gerechten op de zomerplanning, een nieuwe wekelijkse rubriek, heel veel zomer cocktails, een exotische kookavond, een bezoek aan een aparte kweker, er zit misschien wel een sterrenchef bij en we smijten ons ook weer in de keuken - dat laatste hebben we nu ook wel constant gedaan, maar je zal nog eventjes moeten wachten op dat resultaat! Je ziet, tussen het kookboeken schrijven door hebben we ook veel aan de blog gedacht!

Volg ons zeker de komende weken op Facebook, Twitter en Instagram voor meer behind the scenes foto's en het verslag van onze laatste grote fotoshoot! Volgende week komt er al een spannende dag...

groetjes van de zussen!


3.6.12

De assistent en het kerstgevoel

donkere juni dagen lukken alleen met een goeie assistent


het was hier precies weer Kerst...


Kijk ook eens naar