27.4.12

De Burgerij

We hebben weer enkele guest bloggers te gast: Friday Night, Date Night en we zijn er met twee charmante mannen op uit getrokken: Joshua en Nathan die de pen en camera voor een avondje hebben overgenomen :)  Dat mogen ze nog doen!

Vanavond zijn we met mama en tante gaan eten in een restaurant met alleen burgers op het menu en het noemt De Burgerij. We zijn eerst naar een café geweest omdat we te vroeg waren, de Burgerij was nog niet open. Was niet erg want zo zijn we langer weggeweest en een extra fanta gedronken!
We waren vergeten te reserveren, maar er was gelukkig nog één tafel voor ons. Je moet best reserveren, want we hebben veel mensen gezien die geen plekje hadden in het restaurant.
Het menu van De Burgerij staat vol met allerlei gekke namen: funky tuna of hot mama. Er zat ook een hot mama aan onze tafel - en een hot tante, maar die stond niet op het menu.
Ik, Nathan, heb een fish burger gekozen en mijn broer Joshua een echte hamburger. Toen het bord op tafel kwam zagen we dat er ook lekkere dikke frieten op lagen en een beetje sla. We hadden toch het liefst de frieten.
We vonden het super leuk en het eten was heel lekker. De decoratie was modern en in de vloer zit een verrassing - maar dat verklappen we niet.
Voor zij die geen burgers lusten zijn er ook enkele slaatjes en wraps. Voor zij die geen frieten lusten (?) staat er ook gepofte aardappel op het menu. De foto's zijn van Joshua (en enkele van tante haar gsm).

De Burgerij
Tramplein 2
2600 Berchem
03 294 06 68

15.4.12

We believe in pink

Een theekransje zonder thee maar wel met roze champagne, mogen we dat nog een theekransje noemen of wordt dat een roze bubbels kransje? 


Een fles champagne opendoen zo op een zonnige zaterdagmiddag, dat durven we wel. Met enkele zoete en hartige hapjes bij is het direct feest in onze tuin. 'Let them eat cake' wordt bij ons altijd 'Let us eat cake' en in volle Pompadour stijl gingen we dan ook volledig voor roze.
De nieuwe Piper Heidsieck fles zit in zo een prachtig roze jasje die moesten we gewoonweg hebben. Onze rode biet met cream cheese glaasjes waren geparfumeerd met exotische specerijen en de panna cotta gedecoreerd met chocolade bolletjes. 
Kirrende vrouwen aan tafel die namiddag. We laten de mannen er zoveel mee lachen als ze willen, wij hadden toch roze bubbles! (die we nóg rozer gemaakt hebben met een betoverende hibiscus bloem in het glas)5.4.12

Beetje ongewone maar superlekkere appelmoes

Vorige week een vlaag van lenteschoonmaak gehad: vijf paar schoenen bij de schoenmaker gebracht voor nieuwe zolen en hielen én mijn kruidenkast opgeruimd. Applaus voor mezelf! Ik hou de echt belangrijke to-do dingen (facturen en betalingen) natuurlijk altijd tot op het laatste moment - living on the edge noem ik dat graag.

Er zijn een boel potjes richting vuilzak gekieperd - hoe snel een jaar voorbij kan vliegen, zie je dus ook aan de kruidenpotjes datums... wanneer was het jaar dat je zei: 'oh, die is tot 2011 bruikbaar, da's nog lang!'.

Zo een kruidenpotjes opruim sessie is altijd goed om te zien welke kruiden je nu heel weinig of nog niet gebruikt hebt. Ik ben niet zoals zuster Els die met recht de kruidenqueen van Deurne Noord en verre omstreken genoemd kan worden. Bij haar in de kast staan er zoveel prachtige weck potten vol geurige en exotische specerijen en haar koertje is net een kruidenplukveld en dan gebruikt ze ze nog allemaal minstens één keer per week ook. Nee, ik ben de zus met een schuif vol van die kleine delhaize gevalletjes waarvan er drie zeker elke week gebruikt worden en that's it. Ik mag gelukkig vaak aan de kruidige tafel van zuster Els aanschuiven.

Een van die potjes die ik achteraan de schuif ontdekte was een Chinees vijf kruiden mengsel, toeval wil dat ik al een week een grote kom appels had staan waar ik 'iets anders' mee wou doen - maar ik was nog niet verder gekomen dan appelmoes. Vijf kruiden en appelmoes, eureka, dat is de winning combination dacht ik. Toch maar eventjes goochelen op tinternet in tengels, blijkt dat er wel 100 recepten bestaan van appelmoes vijf kruiden. En met reden, zo lekker! Vijf kruiden is vanaf nu een rijtje vooruit geschoven in de kruidenschuif.
De appelmoes maak je zoals elke andere appelmoes: appels in stukjes snijden: ik doe elk vierde partje nog eens in vier, ik ben een ongeduldige appelmoes maker. Bodempje water zodat ze niet verbranden, één koffielepel Chinees vijf kruiden mengsel (echt genoeg voor de 7 appels die ik er in gedaan heb, is straf spul hoor!) en dan op een niet te hoog vuur laten pruttelen tot euh, ja, moes natuurlijk. (voor de zoetebekken mag er ook nog een lepeltje rietsuiker bij)

Er lagen ook nog sweet potatoes klaar voor een quiche maar die droom heb ik ze afgepakt, ze zijn samen met de appelmoes en een stukje kalfsvlees op mijn bord gekomen en het was smullen!
Vijf kruiden, no kidding, die gaan 2012 domineren, allé toch de maand april.

bon appétit!

PS ik noem mijn zus 'zuster Els' sinds ze zo in het artikel van Brussels Airlines magazine vermeld is ... maar het is natuurlijk YUMMY sister Els!

Kijk ook eens naar